Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2016 23:34 - Девствена ли е Екатерина Костова или дискурса на посредствеността
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 8065 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image
image

       Девствена ли е Екатерина Костова, или дискурса на посредствеността /Част първа/

 

            Доста читатели ще се запитат защо задавам този въпрос за жена, която има цели две отрочета, но веднага искам да разсея съмненията. Почти две години целокупната журналистическа гилдия се занимаваше с девствеността на пловдивската поетеса Албена Хинкова, която го докарала къмто 40 лазарника и доказа, че не е докосната от мъж. За химена си тя искаше 3000 лв. от колегата по перо Николай Славов. Да, но Хинкова има къде-къде по-амбициозна колежка и тя се казва Екатерина Иванова Костова, бивша Баева, която съди мен и журналистката Гергана Никленова за ... 20 000 /да, двадесет хиляди/ лева. Искът е за това, че сме се усъмнили в нейния морал, като сме казали, че тя е откраднала моя проект „Пловдив – различността на етносите”. И хоп – 20 000 лв. Дори е запорирала жилищата на двама ни, даже бараката ми в Брестовица. И още нещо към фактологията. На това лице съм бил кум на първия брак и кръстник на детето й. Правил съм й само добрини, откакто се познаваме, но това си остава за моя сметка, толкова ми бил акълът. Но ще разкажа, за да знаят хората как подобни персони, които спекулират с наглед миловидното си изражение, живеят с чувството, че са непогрешими, че им е позволено всичко и с доста ограничени умствени възможности пробиват, ползвайки всякакви „хватки”. Искът, претенцията/тя цял живот живее с претенции към света/ на Екатерина Костова към мен и нейната колежка ме освобождава от всякакви задръжки към нея, независимо, че е жена, че е майка и съпруга, защото ние същ сме родители и защото подобни плужъци не заслужават премълчаванаето.

            Направих справка в съдебните регистри и се оказа, че това е най-високият иск по чл.148 от НК, който е за обида. Нещо повече, през 1992 год. Илона Сталер – Чичолина, завежда иск срещу Рай-2 за това, че са показали неин порноклип от времето на славната й кариера. Искът е за 2000 долара, което прави по-малко от 4000 лв., при това Чичолина по това време е депутат в италианския парламент. Оказва се, че българската Чичолина, Екатерина Костова, е оценила морала си точно 5 пъти повече от колежката си. Дано само не възпита в такива щения и децата си, ама надали. Подвизите на майчето се пренасят и на потомството.

            Бойко Борисов срещу Сидеров/3500 лв./, Иван Костов срещу Станишев, Клара Маринова срещу Петър Слабаков, Вежди Рашидов срещу Жорж Ганчев, Петко Симеонов срещу Сугарев, Сугарев срещу Алексей Петров, Георги Петров срещу Слабаков, Луканов срещу Татарчев, Татарчев срещу Дърева, Местан срещу Б. Димитров/681 лв./- това са все знакови дела по чл.148 от НК., но нито едно не е с претенцията на Катеринка /както я нарича майка й/. Обикновено такива дела се водят за 1 лев, за да докажеш правотата си, да защитиш честта си или нещо такова. Аз самият съм водил през годините 6 такива дела с тази претенция, въпреки че съм бил подложен на къде-къде по-големи гаври и лъжи.

            Когато получих исковата молба на Катеринка, не можех да повярвам на очите си, а когато се обади и Гергана, че е получила същата, вече нещата ми замирисаха. Всъщност може Катеринка, след като поразпродаде това-онова, просто да се нуждае от пари, разбирам я. Както казва един неин братовчед: „Пръстите й са толкова широки, че от тях може да изтече всичко”. А той е запознат с делата й финансови. Хубаво, да беше казала, можеше да спретнем една кампания за набиране на средства за Катеринка и ко, ама да ни разкарва по съдилища... При това тя бе поканена изрично на въпросното предаване – с есемеси, с факсове, с имейли, с разговори. Настоях няколко пъти пред журналистката да бъде поканена и въпросаната персона, за която писах в блога си. Да дойде, да защити правотата си, да ме обори, да отрече и т.н. Катеринка не дойде. Ние какво да направим?!

            Сега ще трябва да доказваме, че й е нисък морала. Да търся например чистачката в БНТ-Пловдив, която я хвана да се чука с колегата си Кондуктора в ония времена. Или да търсим хора, които да докажат, че тя отколе си обича парите и ако й се отдаде възможност, цапцаросва откъдето може. Скрита реклама, двойни фактури, такива неща. Ами ще потърсим, щом трябва.

            А се връщам в едни други времена, в които пловдивските нощи бяха покрити с умиление, а сега със светла носталгия. Катеринка бе изоставена от едно симпатично момче/срещам го често в Пловдив/, приятелят-поет Антон Баев също ближеше любовни рани, събирахме се често в „Бъчвите” и една прекрасна вечер, ей така, двамата решиха да се женят. Онемях и ги попитах как може да се женят, без да са спали задно, без да се познават, но нещата бяха тръгнали и, разбира се, понеже винаги съм бил за екшъна, им станах кум. Оженихме ги в „Пълдин” с много дунанми. Разбира се, опитвах да помагам. Като научих, че в жилището им няма още бойлер, откачих моя и им го занесох, монтирах го, защото Катеринка не може да живее без топла вода. После станах депутат /скоро ми стана много болно, когато Катеринка нещо ми писа и се оказа, че тя въобще не знае във ВНС от кой избирателн район съм бил/. Разбира се, помъчих се да си прекарват приятно с Антон. Най-напред ги водих на станцията на МС в Хисаря, където имаше нощни къпания и т.н. Разбирате, че сметката също трябваше да я платя аз. После станах кръстинк на детенцето им Виктория. За целта забрах тогавашния директор на Месокомбината в Карлово Тошо Грудев, та всичко да мине, както исках и се полага на депутат, който въвежда отрочето в правата вяра. Гледам снимката оттогава и се умилявам. Някъде през 1993 год. ме среща Хаим Коен, когото бяхме направили шеф на БНТ-Пловдив, исядаме да пием бира в клуб-ресторанта, а той ми вика: „Абе каква е тая Баева бе, Ицо? Непрекъснато повтаря, че е снаха на Христо Баев, а ти си й кум, това вярно ли е?”. „Ами вярно е – казвам, – да не си я пипнал.“ По това време ми се обажда Катеринка и ми вика: „Уреди ми Водната палата/там имаше някакъв мутренски бар/, че ще правя конкурс за красота.” То това й беше „журналистическата” работа, но щом трябва, се поразтичах. Барът се оказа, че е на познатия Петър Петров-Патерицата/Бог да го прости!/, и той се разпореди. Да, ама цъфнахме с него в журито на „конкурса за миски” на Катеринка. Тя доведе някакви оръфляци, дето от пръв поглед се сещаш за какви „миски” иде реч. Дори мутрите се възмутиха и предложиха да доведат техните момичета от бара, та да не ставаме съвсем за резил. Що подигравки отнесох после от Пешо и приятелите му, само аз си знам. Ама щом е за Катеринка... За съжаление интеректуалното й ниво не е мръднало от времето на „миските”.

            Някъде в средата на десетилетието един ден ме вика тогавашният шеф на БНТ-Пловдив Сашо Момчилов, с който бяхме приятели, за да ми каже, че ще освобождава Катеринка. Бях шеф тогава на голяма транспортна фирма и веднага се вдигнах при Сашо, предложих му реклама, но да не освобождава кумичката ми. Да, ама Сашо ми пусна запис от някаква скрита реклама, май на някакъв цирк или нещо такова, и трябваше да замълча. Пристигна и Антон Баев, но Момчилов бе непреклонен – Катеринка си отиде. Припомниха ми и известния случай с Кондуктора, чистачката, нерегламентираните волни сексупражнения на Катеринка и такива неща весели.

            Мина време и някъде през 1997 год. се чу, че нещата при Катеринка и Антон не вървят. Една вечер с Краси Димовски решихме да уредим едно море всички заедно, та дано нещата им потръгнат. С приятеля Борис Брадинов/да се свети паметта му!/, тогава шеф на „Туристстрой”, уредих в разгара на сезона да вземем три луксозни бунгала на „Дюни”, но цената се оказа солена. Все пак Антон и Краси бяха журналисти в „Марица”. Веднага с Надето се разбрахме с Борето да платим за всички, а на тях да кажем, че бунгалата струват ... 7 лв. Нали Катеринка и Антон трябваше да са щастливи, пък и водеха детенце... Е, на втората вечер Краси Димовски ми каза, че Антон няма да издържи дълго с Катеринка, и се оказа прав, за съжаление.

            През годините не съм пропуснал празник или друг повод да не поканя семейството в къщи. Само веднъж Антон ни покани по някакъв повод у тях, но Катеринка изпусна гювеча на масата и не стъпих повече. Тогава Антон ме дръпна в коридора и извинително ми каза: „Така е, тя изглежда съвсем друга навън пред хората, но реално нещата са нетърпими...” Логичното се случи, но Катеринка, тъй като не е свикнала да стои на сухо, бързо си намери нов мъж, който излезе чудесно момче и дано да си я търпи, но междувременно тя вече бе в „Евроком“, където пак се прочу с изпълнения, свързани със скрита реклама,и бързо прекъсна и там престоя й.

            Разказвам всичко това, за да обясня втората част на заглавието. Сигурен съм, че Катеринка няма и не е прочела Мишел Фуко, затова не ще разбере начините на мислене и границите на казването или писането, но вроденият й егалитаризъм разрешава дискурса, като полза и нищо друго, като използване на другите. То си е за нея, но дано не възпита така и децата си, въпреки че се съмнявам – тя обича само себе си и никого друг. На първото дело виждам, че води за свидетели мъжа и детето си – представяте ли си какъв дебил трябва да си, да забъркваш най-близките си хора в твоите баталии, само и само да се добереш до исканите от теб 20 000 лева.!?? Може и да съм старомоден, но така го разбирам, пък и винаги са ми били противни хората тип пиявица: меки, миловидни, претенциозни, слузести, живеещи от кръвта на другите. И най-неприятното е, че почти винаги Катеринка се прави на жертва, но пък едва ли й е минавало през главата, че майката никога не може да е жертва или поне уващаващата себе си жена.

            По едно време ми писа, че поддържа някакъв сайт и започна да ме засипва с въпроси за интервюта. Разбира се, не можех да и откажа – тя е особено миловидна тогава. Веднъж, след няколко дни се върнах да прочета какво е станало от интервюто и тя ми писа, че е пуснала всичко, но махнала имената на Георги Гергов и Иван Чомаков, защото … не и давали пари. Отговорих и, че цялото ми интервю по този начин се обезсмисля и повече не помислих да се доверя на „професионализма” на Катеринка. Погледнах  кой и как е чел сайта на „журналистката” и се оказа трагедия – под интервюто ми имаше един-единствен коментар – на майка и.

            И въобще, обещавам ви интересно дело и каня всички, които имат желание да разберат дали Екатерина Костова е девствена за 20 000 лв., да заповядат на 27 септември в Районен съд- Пловдив; НЧХД № 3296/2016, Първи наказателен състав, началото е в 9 часа. След два дни е делото и на Гергана Никленова. Да не забравите, ей – става дума за девствена посредственост.

/Очаквайте ВТОРА ЧАСТ за подвизите на Екатерина Костова./

           

 




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9544280
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031